Deprecated: Required parameter $email_configuration_settings follows optional parameter $headers in /var/www/vhosts/honderdhoeven.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wp-mail-bank/includes/class-mail-bank-auth-host.php on line 175
Heidebloem – Honderdhoeven Skip to main content
Geen categorie

Heidebloem

By 27 september 2023november 7th, 2023No Comments

Transportchauffeurs nemen afscheid café de Heidebloem.

Stem donderdag 23 augustus 1973.

Bosschenhoofd – afscheid nemen is een beetje doodgaan. Zo was het dezer dagen tijdens de afscheidsavonden in wegrestaurant De Heidebloem tussen Rucphen en Roosendaal, waar rond 2000 wegtransportchauffeurs een laatste drankje naam op hun oude vertrouwde rustpunt en niet op de laatste plaats ban “pa” en “ma” Klarenbeek.

 

Na ruim 50 jaar toevluchtsoord geweest te zijn voor chauffeurs, handelsreizigers, verliefden, verloofden en toeristen, zal de aloude Heidebloem nu geofferd moeten worden aan de verdubbeling van het laatste stukje rijksweg: van Willebrord naar Roosendaal.

Het afscheid valt niet alleen de vanaf komende zaterdag ontheemde chauffeurs zwaar, maar ook de familie

Klarenbeek die de afgelopen zeven jaar de Heidebloem zijn eigen charme en intimiteit gegeven heeft. In de Heidebloem vond men nog een stukje gezapigheid en rust uit vroeger dagen, te midden van bloempotten , de dampende soep en de door het vele roken aangebruinde muren. Maar aan alles komt een eind en in dit geval aan de Heidebloem. “Pa” en “Ma” Klarenbeek, die eigenlijk pas in april volgend jaar de zaak hoeven te verlaten, hebben nog overwogen om een nieuwbouw te plegen langs de straks vernieuwde weg, maar de hoge investeringen om aan de eisen van Rijkswaterstaat tegemoet te komen (rond anderhalf miljoen) bleken onverantwoord. “Pa” en “Ma” beginnen op 7 september opnieuw en wel in café Anastasia aan de Antwepsestraatweg in Bergen op Zoom, het tehuis van onder meer de caranavalsblazers verenigd in “De Knorhazen” een café van de oude stempel ook, met twee levensgrote wedstrijdbiljarts, waar al menig belangrijk duel werd uitgevochten

Leave a Reply