Deprecated: Required parameter $email_configuration_settings follows optional parameter $headers in /var/www/vhosts/honderdhoeven.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wp-mail-bank/includes/class-mail-bank-auth-host.php on line 175
Sterrenwacht – Honderdhoeven Skip to main content
Geen categorie

Sterrenwacht

By 27 september 2023No Comments

Enorme belangstelling voor koperen Sterrenwacht.

Stem maandag 27 juli 1973

Hoeven – De Hartewens van directeur Th. Vermeersch van de Volkssterrenwacht Simon Stevin in Hoeven, een grotere ruimte voor zijn sterrenwacht , bleek zaterdag geen overbodige wens. Tijdens de open dag die toen

gehouden werd ter gelegenheid van het 12 ½-jarig bestaan van de Sterrenwacht was het er zo vol, dat je soms voor- noch achteruit kon. Tussen twee en vijf en zeven en tien uur meldden zich zo’n 2500 belangstellenden in de Sterrenwacht. Het echtpaar Vermeersch en twintig assistenten kwamen tijd te kort om iedereen de werking van de in de Sterrenwacht aanwezige apparatuur uit te leggen. Helaas kon vanwege de bewolking zaterdagavond weinig komen van het geplande sterrenkijken. De belangstelling was er echter niet minder om.

Boven: Chriet Titulaer (links met baard) en Hugo van Rijn en tijdens uiteenzetting op de open dag.

Veel belangstelling trok zaterdag het klankbeeld over 12½ jaar volkssterrenwacht, dat door assistenten van de Sterrenwacht vervaardigd was en op regelmatige tijden in de filmzaal vertoond werd.  Veel belangstelling ook voor het Apollo-presentatie-team van de NOS , dat tussen tien voor half vier zaterdagmiddag een rechtstreekse uitzending vanuit Hoeven verzorgde in het NOS-programma “Nieuws uit de ruimte” Chriet Titulaer

Chriet Titulaer kwam handen te kort bij het zetten van handtekeningen voor jeugdige bewonderaars. Hij had zijn kleurendia’s van de recente zonsverduistering meegebracht en toonde die diversen malen. Vrijdag was overigens al duidelijk, dat het zaterdag in Hoeven erg druk zou worden. De Hele dag werd de Sterrenwacht uit het hele land gebeld met vragen over de openingstijden en evenementen.

 

Leave a Reply