Skip to main content
Geen categorie

Reuzelaar

By 27 september 2023No Comments

Plantsoen van een ton voor twee nieuwe scholen Hoeven.

BN dinsdag 17 juli 1973.

Hoeven- Aan de Bovendonksestraat in Hoeven worden begin augustus twee nieuwe scholen in gebruik genomen: een 9-klassige basis- en een 2-klassige kleuterschool. Reden om de vlag uit te steken. Bijzonderheid aan dit scholencomplex is , dat het wordt omgeven door een anderhalf hectare groot groenplan met sierlijke bestrating, verzonken speel- en zitplaatsen en veel speelruimte. Dit mini-schoolpark zal 100.000 gulden kosten. Maandag is met de aanleg ervan gestart

Het schoolbestuur heeft in samenwerking met het gemeentebestuur van Hoeven tot aanleg van het groenplan besloten. Zoals gezegd, kost het riante plantsoen rond de beide scholen circa 100.000 gulden. De Hoevense gemeenteraad heeft daar een krediet voor uitgetrokken. Overigens wordt er geen geld over de balk gegooid. Een deel van genoemd bedrag wordt gevormd door de zogenaamde 1-procentsregeling. Die regeling houdt in. Dat 1 procent van de bouwkosten van scholenbouw bestemd moet worden voor de aankoop van een kunstobject. In plaats van het geijkte beeldje, een mozaïek of een traditionele versiering van de school, heeft men thans gekozen voor de aanleg van het riante plantsoen. De landschapsarchitect Th. Van Amstel uit Son heeft het ontwerp geleverd. Het is geselecteerd uit totaal zes inzendingen. De beide scholen, paviljoenachtig van opzet, worden zoveel mogelijk in de omgeving ingepast. De basisschool heeft patio’s gekregen. Rond het gebouw komen speelse groenpartijen, afgewisseld met verzonken delen. In het najaar zal de beplating worden aangebracht.

 

Leave a Reply